fbpx

Köpvillkor

Lagd beställning hos Scandinavian Baby Alliance, nedan förkortat till SBA BABY innebär ett samtidigt accepterande av våra försäljningsvillkor. Samtliga priser på SBA BABY är i svenska kronor är inklusive moms. För att handla hos oss måste du vara minst 18 år. Vi levererar till Sverige och Danmark.

Ett beställningserkännande skickas direkt efter avslutat köp till angiven e-postadress. Det är viktigt att du anger en korrekt e-postadress för att få information om eventuell delleverans, förseningar etc. 

Betalningsalternativ

Vi samarbetar med PayEx vad gäller betalning, för mer information om PayEx, se payex.se. Du kan välja mellan att betala med kort eller betalning mot faktura.

Kontokortsbetalning
Vid kontokortsbetalning reserveras pengarna direkt vid orderläggning och dras från kontot när beställningen färdigställs.

Fakturabetalning
Väljer du att betala med faktura kommer vi att göra en kreditprövning. Leverans av faktura sker till din mailadress. Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20 % samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna.

Fordran kommer att överlåtas till PayEx Sverige AB, 556735- 5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx på det konto som PayEx anvisar.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas en kreditupplysning kommer en kopia att skickas till dig per post.

Ångerrätt

Som kund har du rätt att ångra och returnera korrekta leveranser inom 14 dagar från det att du eller ditt bud tagit emot varan enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Produkter måste återsändas i originalkartong. Originalkartong samt produkten måste vara i oskadat skick.

SBA BABY skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. Besked om att du önskar nyttja ångerrätt skall mailas till oss på info@sbababy.se Varan ska vara skickad till oss inom 14 dagar från det att du meddelat oss att du vill nyttja din ångerrätt och ska göras enligt instruktioner du får av oss. Kunden har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Notera kolli/sändningsnummer och spara kvittot.

Om ovan alternativ inte vill användas, kan kunden använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram (se www.konsumentverket.se).

Använd en tjänst avsedd för leverans till företag, så paketet inte går till ett ombud.

Efter att vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi varans pris. Det sker alltid inom 30 dagar från det att vi tog emot den returnerade varan.

Om varan är använd eller förändrad mer än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag motsvarande värdeminskningen som uppstått i samband med hanteringen. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Varan behöver alltså returneras i det exakta skick som den mottogs. Kan varan inte returneras på detta sätt behöver du omgående kontakta vår support på info@sbababy.se.loopiadns.com som bedömer om en retur kan göras.

Returfraktkostnaden vid ångerrätt bekostas av kunden. I de fall SBA BABY skickar frakthandlingar till kunden skickas dessa digitalt per e-post, för att skrivas ut av kunden. Dessa är giltiga i 14 dagar. Om frakthandlingen hinner förfalla ombesörjer SBA BABY inte längre returfrakten och kunden bokar och betalar den istället hos valfri speditör.

Mindre försändelser skickas enklast som paket till vårt lager, använd en tjänst avsedd för leverans till företag så paketet inte går till ett ombud. Om du vill kan du även köpa en förbetald fraktetikett av oss, kostnaden för returen beror på vad du ska returnera.

Vi hanterar inte byten och vid önskan om byte vi ber dig att returnera varan till oss och göra en ny beställning.

Reklamationer

Om vi levererat en produkt som är felexpedierad eller defekt ber vi dig kontakta oss inom fem dagar från det att varan mottagits för att hjälpa dig att lösa problemet. Detta gäller även emballage om varan i fråga är en säkerhetsprodukt eller på annat sätt en känslig produkt. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss.

Skicka ett mail till reklamation@sbababy.se.loopiadns.com med ditt ordernummer, en utförlig fel beskrivning samt gärna bilder och/eller filmklipp som visar felet.

Reklamationsrätten gäller fabrikationsfel. Det vill säga; ett fel som uppstått vid tillverkningen och som skiljer varan från en likadan tillverkad utan fel. Detta betyder att solblekning, missfärgning, rost och punktering endast går att reklamera inom 10 dagar från det att varan togs emot.

Reklamationsrätten gäller inte fel som orsakats av slitage eller brist på underhåll och service.

Vid en av SBA BABY godkänd reklamation åtgärdar vi felet eller byter ut produkten mot en ny.

Reklamationsrätten gäller inte om kunden själv åtgärdat eller låtit åtgärda felet utan att SBA BABY godkänt detta. Reklamationsrätten gäller inte om kund orsakat felet.

Om någon vara saknas i en leverans ska SBA BABY meddelas om detta inom fem dagar från det att försändelsen togs emot.

SBA BABY tillhandahåller inte, eller står för kostnaden för emballage men vi står alltid för eventuell fraktkostnad vid en godkänd reklamation.

När vi skickar en ersättningsvara eller en ersättningsdel försöker vi välja det fraktsätt som är lämpligast. Notera att reklamationsrätten gäller för ursprunglig köpare, och inte längre gäller vid eventuell vidare försäljning.

SBA BABY kan behöva kontrollera varan om felet inte kan uppvisas enligt instruktioner från kundservice. Villkoren för felsökningen får du av oss per e-post. Kan SBA BABY påvisa ett produktionsfel godkänns reklamationen, och felet åtgärdas utan någon kostnad för kund. Kan SBA BABY inte påvisa ett produktionsfel sänds varan i retur, vanligtvis mot en avgift vilket kommuniceras i villkoren som kundservice sänder per e-post.

I de fall SBA BABY skickar reservdelar eller ersättningsvara till kund går denna till beställningsadressen om konsument inte meddelat annat.

I de fall SBA BABY skickar frakthandlingar till kunden skickas dessa endast digitalt per e-post, för att skrivas ut av kunden. Dessa är giltiga i 30 dagar. Om frakthandlingen hinner förfalla ombesörjer SBA BABY inte längre returfrakten och kunden bokar och betalar den istället hos valfri speditör.

 

Outlösta beställningar

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid outlösta paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 195: – om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos ombudet i 14 dagar innan den returneras till oss.

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.  Du kan även gå vidare med ditt klagomål på EU:s gemensamma tvistlösningssida, den hittar du här: http://ec.europa.eu/odr.

 

Garanti

SBA BABY ger alltid 1 års garanti som gäller fabrikationsfel. Det vill säga ett fel som uppstått vid tillverkningen som skiljer varan från en likadan tillverkad utan fel.

Om det är ett fabrikationsfel på produkten kommer vi i första hand att reparera den och i andra hand att ersätta den med en ny vara.

  • Garantin gäller SBA BABY kunder och upphör då varan bytt ägare.
  • SBA BABY tillhandahåller inte, eller står för kostnaden för emballage.

Kontakta vår kundservice på info@sbababy.se.loopiadns.com om du vill åberopa garanti eller behöver service på en produkt som köpts hos oss.

 

Kampanjpriser och Erbjudanden

Kampanjpriser och erbjudanden gäller endast köp gjorda under den tid kampanjen eller erbjudandet gäller. Om du inte har fått en bekräftelse på din beställning eller har problem att slutföra ditt köp ber vi dig kontakta oss per mail under kampanjtiden. 

Personuppgifter

I samband med din beställning och/eller kontoregistrering godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med datalagen och dataskyddsförordningen.

Informationen du lämnar om dig själv används av SBA BABY och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar som innehåller felaktiga personuppgifter eller där kunden har betalningsanmärkningar.

Fel

Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i informationen på sajten och förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. SBA BABY reserverar sig för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida/annonser. Vi reserverar oss för att vissa produktbilder kan skilja sig något ifrån verkligheten och att viss produktinformation inte är slutgiltig. Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, felaktiga tekniska specifikationer samt för slutförsäljning eller uppenbara pris fel. Vi förbehåller oss rätten att korrigera och annullera felaktiga beställningar.

 

Frågor 

Om du har några frågor om våra köpvillkor är du  välkommen att kontakta oss per mail på info@sbababy.se

Våra köpvillkor är uppdaterade och gällande fr.o.m. 2021-03-23.